Про проект

Багатоквартирний житловий будинок на Анзак Хайвей в місті Аделаїда. Південна Австралія. Ламана конфігурація будинку дозволила сформувати два автономні двори – гостьовий та приватний, котрі сполучені між собою проходом під одним з крил житлового будинку. Галерейна структура будинку дозволила вирішити питання звукової ізоляції від траси міського значення, котра межує з ділянкою, шляхом улаштування захисних екранів з лускоподібним розміщенням на галереї. Таким чином всі квартири комплексу мають двосторонню орієнтацію, так виконується наскрізне провітрювання всіх квартир. “Луска” відкрита на захід і схід, дозволяє інсолювати в достатній кількості галерею та кімнати, які виходять на неї. Вся житлова частина відвернута від магістралі на північну – сонячну сторону (так, в Австралії сонце світить з півночі=) ), та орієнтована на міську зелену артерію з парками та велодоріжками. На ділянці передбачено підземний паркінг з машиномісцями для всіх власників квартир та додатково по одному гостьовому машиномісцю на квартиру на вулиці. Ядром комплексу слугує скляний куб із центричними сходами навколо дерева і оглядовими майданчиками, звідки відкриваєтся огляд на околиці міста. На даху влаштовано зелену покрівлю з місцями для відпочинку та засмагання. Також передбачено рекреаційну зону на даху з баром та кухнею для проведення святкувань та зборів власників квартир. Окрема частина покрівлі відведена під сонячні панелі.


Місце: Анзак хайвей 401, Аделаіда, Камден парк ПА 5038, Австралія;

Площа: 4603 м²;

Дата: 2016 рік;

Архітектори: Шевченко Андрій, Шевченко Тетяна, Любомир Пащенко;

Категорія
Житло