Категорія
Громадські
Про проект

Даний проект – приклад органічного розвитку об’єкту з малої задумки до масштабної концепції. Задача полягала в проектуванні оглядового майданчику на околицях міста Аделаїда на вільній пласкій ділянці, призначеній для пікніків та відпочинку містян. Майже незаймане природнє середовище зі скелястими ярами надихнуло нас на створення органічного та пружного в характері дизайну – оглядовий майданчик перетворився в цілісний організм, що поселився на плато гори. Перебування тут ми театралізували і перетворили в оповідь. Рух відвідувачів починається з існуючої парковки і серії нависаючих над проваллям оглядових  майданчиків, оріентованих на панораму міста та гір, масштаб котрих збільшується відповідно до руху вглиб. Посередині маршруту у відвідувачів є вибір піти на найбільший консольний оглядовий майданчик, орієнтований на гірський пейзаж, що колом проходить в кронах дерев і закінчкується рівнем нижче із зоною відпочинку та підвісними гойдалками, де все місто як на долоні, або ж звернути на кульмінаційну петлю –  найвищу точку комплексу, де відкривається перспектива на все місто. Кульмінація підкріплена відкритим амфітеатром під петлею і сценою, що розміщенна біля сходів.


Місце: Заказник Мак-Еллиготс “McElligott’s Quarry Reserve”, Mitcham SA 5062, Аделаїда, Австралія;

Дата: 2016 рік;

Архітектори: Анастасія Ущапівська, Шевченко Тетяна, Шевченко Андрій;